06 / Серпень, 2020
5 серпня Кабінет Міністрів України прийняв ряд нормативно-правових актів, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту
 
1. Постанова «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2007 р. № 228» (порівняльна таблиця)
Постановою змінено Порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, зокрема уточнено спосіб розрахунку розміру грошової компенсації.
 
2. Постанова «Про внесення зміни до пункту 17 Типового положення про молодіжний центр» (порівняльна таблиця)
Постановою врегульовано спосіб надання молодіжними центрами платних послуг
Постанова розроблена за участі АМУ за результатами робочої зустрічі АМУ, Мінфіну та Мінмолодьспорту (детальніше)
3. Розпорядження «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, у 2020 році» (розпорядження)
Кабмін розподілив 5,6 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України Краматорській, Покровській та Приморській територіальним громадам. Порядок та умови надання субвенції затверджені постановою  № 769. Кошти надійдуть територіальним громадам після погодження розподілу субвенції з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.
 
Нормативно-правові акти Кабміну офіційно ще не опубліковані, тобто вони не набрали чинності. Їх остаточна редакція може відрізнятись.
 
Аналітичний центр АМУ
 
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)