15 / Лютий, 2018
7 лютого Кабмін на своєму засідання прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2017 p. № 779» (порівняльна таблиця)
Постанова вносить технічні зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення робіт, пов’язаних зі створенням і забезпеченням функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі послуг соціального характеру, в форматі “Прозорий офіс”.
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2010 р. № 725 і від 26 жовтня 2011 p. № 1107» (порівняльна таблиця)
Постановою:
  • оптимізовують дозвільні процедури;
  • скорочують перелік машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, експлуатація (застосування) яких вимагає наявності дозволів;
  • розширюють перелік таких машин, механізмів, устаткування, експлуатація (застосування) яких може виконуватися суб’єктами господарювання на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці.
 
3) Постанова КМУ «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 p. № 14» (порівняльна таблиця)
Постановою надається право Мінсоцполітики приймати рішення щодо виплати одноразової грошової допомоги в межах бюджетних коштів, передбачених на таку виплату, батькам, які спільно не проживали з особами, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 р. по 21.02.2014 р., яких включено до списку осіб, який затверджується Мінсоцполітики за погодженням з МОЗ та Генпрокуратурою України.
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)