16 / Січень, 2019
Кабінет Міністрів України на засіданні 16 січня прийняв нормативно-правові акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році» (завантажити)
Встановлено розмір компенсації закладам за надання послуг із санаторно-курортного лікування або оздоровлення чи відпочинку осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:
  • осіб, віднесених до категорії 1 – 7 300 грн;
  • осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи – 22 200 грн;
  • дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює – 14 500 грн.
2) Постанова «Про внесення змін до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора» (порівняльна таблиця)
Встановлено, що акти обстеження матеріально побутових умов сім'ї для призначення (відновлення) державної соціальної допомоги/соціальних виплат в об’єднаних територіальних громадах складатимуть уповноважені особи виконавчих органів рад ОТГ.
 
3) Розпорядження «Про визначення національного координатора» (завантажити)
Мінсоцполітики визначено національним координатором із впровадження послуги раннього втручання в рамках пілотного проекту “Створення системи надання послуг раннього втручання” для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя у Закарпатській, Львівській, Одеській та Харківській областях.
 
Ці нормативно-правові акти офіційно ще не опубліковано, тобто вони не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.
 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)