20 / Вересень, 2018
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 19.09.2018 прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу» (постанова КМУ)
Постанова направлена на підвищення рівня якості надання послуг центрами зайнятості та прискорення процедури працевлаштування, а також спрощення процедури взяття на облік осіб, які шукають роботу, набуття статусу безробітного, зокрема:
  • пропонується спростити процедуру взяття на облік осіб, які шукають роботу та набуття статусу безробітного у центрі зайнятості;
  • вводиться новий інститут кар’єрного радника;
  • запроваджується профілювання шукачів роботи  та безробітних;
  • вводяться індивідуальні плани надання послуг та працевлаштування.
Постанова набирає чинності з 1 січня 2019 року.
 
2) Розпорядження КМУ «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 p. № 475» (порівняльна таблиця)
Зміни до Концепції Державної цільової програми з фізичної, медичної, психологічної реабілітації і соціальної та професійної реадаптації учасників антитерористичної операції на період до 2022 року: приведення у відповідність до Указу Президента України №116/2018.
 
2) Розпорядження КМУ «Про виділення коштів для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули (померли) під час участі в антитерористичній операції, та особам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначеній операції» (розпорядження КМУ)
Виділено з резервного фонду державного бюджету 29,4 млн грн для виплати допомоги родинам учасників АТО. Одноразову допомогу на загальну суму майже 18,5 млн грн отримають 17 родин осіб, які загинули під час АТО. Ще 10,9 млн грн отримають 24 особи з інвалідністю внаслідок отриманих в АТО поранень, з яких:
  • 2 млн грн виділені для трьох осіб І групи інвалідності;
  • 3,5 млн грн виділені для восьми осіб ІІ групи інвалідності;
  • 5,3 млн грн виділені для тринадцяти осіб ІІІ групи інвалідності.
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)