20 / Лютий, 2019
Кабінет Міністрів України на засіданні 20 лютого прийняв нормативно-правові акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до нормативно-правових актів, які регулюють питання надання психологічної реабілітації учасників Революції Гідності, АТО та ООС з метою приведення їх до норм Держбюджету на 2019 рік.
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 604» (порівняльна таблиця)
Приведено у відповідність законодавству Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок війни на Сході України.
 
3) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 і від 21 червня 2017 р. № 432» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до нормативно-правових актів, які регулюють питання надання соціальної та професійної адаптації учасників Революції Гідності, АТО та ООС з метою приведення їх до норм Держбюджету на 2019 рік.
 
4) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11 грудня 1984 р. № 470 та постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 р. № 280» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до Порядку надання коштів з державного бюджету на забезпечення житлом ВПО з числа осіб, які воювали на Сході України. Зокрема:
  • уточнено формулювання щодо строку перебування особи на обліку в Єдині інформаційній базі даних про ВПО та щодо територіальної одиниці, де особа має перебувати на обліку;
  • уточнення переліку документів ВЛК, якими визначається причинний зв’язок;
  • розширено коло осіб, які підпадають під визначення «член сім’ї ВПО, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України»;
 
5) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 і від 21 грудня 2005 р. № 1251» (порівняльна таблиця)
Удосконалено порядок виїзду дітей за кордон на оздоровлення. Зокрема, уточнюються повноваження та відповідальність державних структур, які займаються виїздом дітей.
 
6) Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до нормативно-правових актів, які регулюють питання забезпечення санаторно-курортного лікування учасників Революції Гідності, АТО та ООС з метою приведення їх до норм Держбюджету на 2019 рік.
 
7) Постанова КМУ «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності, а також членів їх сімей» (Порядок)
Затверджено порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей.
 
Ці нормативно-правові акти офіційно ще не опубліковано, тобто вони не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)