31 / Жовтень, 2018
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 31.10.2018 прийняв наступні нормативні акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про затвердження Примірного положення про малий груповий будинок» (Примірне положення)
Відповідно до постанови, малий груповий будинок – заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, та осіб з їх числа в умовах, наближених до сімейних. Будиночок створюється на базовому рівні як альтернатива інтернатному вихованню. Постанову прийнято з доопрацюванням протягом трьох днів.
 
2) Постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення» (порівняльна таблиця)
Постановою передбачено виключення цивільних працівників ЗСУ, МВС, СБУ та інших органів з переліку осіб, які можуть отримати статус УБД.
 
Зазначені нормативно-правові акти ще офіційно не опубліковані, тобто не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)