Миргород виділив кошти на облаштування кабінету УЗД

Із 15 липня жителі Миргорода можуть безкоштовно пройти ультразвукове дослідження щитовидної залози, молочних залоз, органів черевної порожнини, органів сечостатевої та серцево-судинної системи. Для зміцнення здоров'я містян, збереження працездатності, поліпшення демографічної ситуації та підвищення ефективності медико-санітарної допомоги міським жителям, на 57-й сесії міської ради було виділено кошти для облаштування кабінету УЗД. 200 тис. грн депутати перерозподілили за програмою "Здоров'я жителів міста Миргорода на 2020 рік".
"Створення належних умов для надання медичної допомоги миргородцям та облаштування кабінету ультразвукового дослідження – це черговий крок по впровадженню заходів з покращення профілактики, діагностики та лікування злоякісних новоутворень у жителів міста,"- прокоментував міський голова Сергій Соломаха.
Кабінет ультразвукового дослідження облаштовано в амбулаторії сімейної медицини по вул. Старосвітській, 22/5. Обстеження пацієнти отримуватимуть за направленням сімейного лікаря.
Нагадаємо, портативний апарат УЗД придбали у рамках проєкту «Громадський бюджет».  Його вартість - 600 тис. грн. Минулого року ініціативу "Своєчасна безкоштовна діагностика захворювань – врятоване життя" підтримали майже 400 миргородців і допомогли втілити великий і потрібний проєкт у життя.
 
Область: 
Полтавська область

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)