20 / Березень, 2019
Кабінет Міністрів України на засіданні 20 березня прийняв нормативно-правові акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про утворення державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (постанова КМУ)
Передбачається створення державного всеукраїнського молодіжного центру. Також, Затверджено тарифні розряди працівників комунальних молодіжних центрів. Зокрема, для районних, міських, районних в місті, сільських селищних молодіжних центрів встановлено розряди:
  • директор: 14-15
  • керівник відділу: 13-14
  • фахівець: 8-12.
 
2) Постанова КМУ «Про затвердження Порядку формування, ведення та доступу до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі» (постанова КМУ)
Затверджено відповідний порядок. Передбачається, що до запровадження Реєстру реєстрація заяв і повідомлень про насильство, внесення інформації про заходи, вжиті відповідними суб’єктами здійснюється шляхом внесення відповідних відомостей до журналів реєстрації заяв (повідомлень) про вчинення насильства та узагальнення (зведення) даних журналів згідно з порядком взаємодії, затвердженим постановою КМУ від 22.08.2018 № 658.
 
3) Постанова КМУ «Деякі питання державної допомоги окремим категоріям громадян» (постанова КМУ)
Скасовано постанову, яка встановлювала щомісячну компенсаційну виплату непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку (постанова КМУ від 26.07.1996 № 832). Виплата становила – 4,80 грн. Громадянам, яким така виплата призначена, продовжуватимуть її отримувати.
 
4) Постанова КМУ «Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» (постанова КМУ)
Встановлено розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також жертвам нацистських переслідувань.
 
5) Розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів на 2019 та наступні роки, спрямованих на забезпечення розвитку фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» (розпорядження КМУ)
Затверджено відповідний план заходів на 2019 та наступні роки.
 
Ці нормативно-правові акти офіційно ще не опубліковано, тобто вони не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)