29 / Березень, 2019
Кабінет Міністрів України на засіданні 27 березня прийняв нормативно-правові акти, які мають вплив на місцеве самоврядування у сфері соціального захисту населення:
 
1) Постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (порівняльна таблиця)
Внесено зміни до ряду постанов КМУ (1317, 685, 739, 740, 306, 336) по наданню статусу ветеранам війни з метою приведення їх відповідність законам України.
 
2) Постанова КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу» (Порядок)
Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Передбачено надання реабілітаційних послуг з можливістю вибору батьками установи та з укладенням тристоронніх договорів.
 
3) Постанова КМУ «Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту» (Порядок)
Затверджено порядок надання у 2019 році 200 млн гривень з держбюджету на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Кошти виділяються на об'єкти комунальної власності:
  • що мають відведену земельну ділянку;
  • що мають затверджену проектно-кошторисну документацію;
  • кількість глядацьких місць на яких становить не менше ніж 2500 для будівництва нових та не менше ніж 500 для будівельно-ремонтних робіт існуючих;
  • що повинні використовуватися для проведення спортивних заходів не менше ніж із чотирьох ігрових видів спорту;
  • що повинні враховувати вимоги щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.
 
4) Постанова КМУ «Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних п’ятдесятиметрових і двадцятип’ятиметрових басейнів» (Порядок)
Затверджено порядок надання у 2019 році 200 млн гривень з держбюджету на будівництво та реконструкцію басейнів. Кошти виділяються на об'єкти комунальної власності:
  • окремі спортивні споруди або відокремлені структурні підрозділи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки;
  • що мають відведену земельну ділянку;
  • що мають затверджену проектно-кошторисну документацію разом з державною експертизою;
  • що враховують вимоги щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.
 
Ці нормативно-правові акти офіційно ще не опубліковано, тобто вони не набрали чинності. Остаточна їх редакція може дещо відрізнятись.

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)