23 / Червень, 2021
23 червня 2021 року у м. Львів пройшов другий день Діалогового заходу АМУ з питань місцевого економічного розвитку. Захід організовано в рамках Ініціативи «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», що реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».
Учасники: керівники (представники) виконавчих органів з питань економіки сільських, селищних, міських рад.
В рамках заходу представники громад ознайомилися із досягненнями Львівської міської ради у сфері місцевого економічного розвитку. Учасники відвідали промислову зону «Сигнівка», їх супроводжували радник Львівського міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків, заступник директора департаменту економічного розвитку - начальник управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Роман Старецький та експерт з питань місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Євгеній Шаповалов.
 
Індустріальний парк «Сигнівка» площею майже 19 га розміщений у межах Львова у промисловій зоні Сигнівка. Промзона має чудове логістичне розташування поруч із головними транспортними шляхами (5 км до кільцевої дороги A4/E40), які ведуть до кордону із Європейським Союзом. Мета створення парку – забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Львова, Львівського регіону та України в цілому, посилення бізнес активності, підвищення рівня зайнятості населення, розвиток сучасної виробничої та логістичної інфраструктури. Пріоритетними для розміщення видами економічної діяльності в індустріальному парку є: машинобудування та металообробка; логістика (urban logistics); легка і харчова промисловість; переробна галузь; деревообробна, поліграфічна галузь.
Геннадій Васьків детально розповів як функціонує індустріальний парк, як місцева влада співпрацює з інвесторами, як працює над створенням робочих місць та покращенням інвестиційної привабливості, як підтримує місцевий бізнес, розвиває інфраструктуру та вдосконалює комунікації. Він зазначив, що у Львові працює потужний IT-кластер, який місцева влада хоче залучити до співпраці з промисловим сектором парку. Також у планах – створення на території індустріального парку інкубаторів для стартапів з метою розвитку малого і середнього бізнесу в громаді.
Представники громад - учасники Діалогового заходу ставили багато запитань щодо передумов формування та розвитку індустріального парку. Зокрема, керуючий справами апарату виконавчого комітету Солотвинської селищної ради Тячівського району Закарпатської області Богдан Макусій запитував щодо концепції утворення, діяльності парку, стратегій залучення бізнесу, створення додаткових робочих місць, оскільки Солотвинська селищна територіальна громада знаходиться у процесі створення індустріального парку.  
Підсумував другий день роботи експерт АМУ Євгеній Шаповалов«На сьогодні місцевий економічний розвиток відіграє дуже важливу роль у становленні спроможності громад. Ми обговорили з народними депутатами та представниками Мінрегіону актуальні зміни в законодавстві, проблемні питання щодо економічного розвитку територій, напрацювали пропозиції та рішення, які будуть допомагати громадам. Від імені АМУ та всіх учасників заходу висловлюю вдячність гостинному Львову та місцевій владі. Ми побачили як успішно реалізуються кейси з місцевого економічного розвитку, як здійснюється підтримка бізнесу, підвищується конкурентоспроможність громади, йде пошук можливостей для державних та приватних інвестицій. Цей досвід для учасників нашого заходу зі всієї України буде цінним і корисним».
 
Про перший день Діалогового заходу АМУ читайте тут.

ДИВИТИСЯ ФОТОГАЛЕРЕЮ

 

 

 

  

Сторінку розроблено в рамках проекту
«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)